Viswater

Visvijver de Glazenap

Visvijver de Glazenap:

De Glazenap deze is in Tegelen onder de heide vlak langs de autoweg gelegen.

De grote van de visvijver bedraagt net geen 1 ha en het is een grote rechthoek qua vorm. Het is van oorsprong een overloop bekken die de te veel gevallen regen moet opvangen en nu doet hij dienst als visvijver. De diepte is ongeveer 1,75 . Het karper bestand is redelijk, maar er zit op deze vijver ook graskarper en dat maakt hem ook weer interessant, maar let op om  met de korst te vissen er zitten eenden.

Het witvis bestand wordt goed genoemd en ieder jaar wordt er nieuwe vis uitgezet om dat zo te houden.
De visvijver heeft een ruime parkeerplaats waar  vanaf  men direct toegang tot de vijver heeft.

De vissteigers bieden een goede basis om te vissen en het onderhoud is goed te noemen dankzij de vrijwilligers en de gemeente.

Op dit water worden regelmatig wedstrijden gehouden.

Over de omgeving van de vijver is natuurlijk ook wat te zeggen omdat hij dicht tegen de autoweg ligt maar dankzij de geluidsschermen is er weinig van het lawaai van de autoweg te horen.

Open Visplanner

Factsheet